Ideen til bogen opstod ved 150 års jubilæet for Arbejdernes Byggeforening i 2015. I den anledning arrangerede Christian Sonne en rundvisning i kvarteret, og han havde derfor forberedt et fyldigt historisk materiale om Byggeforeningen og anlæggelsen af vores kvarter.
Vi syntes, dette materiale skulle udnyttes, da der ikke fandtes en bog om netop vores kvarter. Vi spurgte bestyrelsen, om husejerforeningen ville betale for trykningen, hvis vi skrev en bog om kvarterets historie. Det blev foreslået og vedtaget på en generalforsamling, og vi gik i gang.
Vi indsamlede historier, dokumenter og foto fra tidligere og nuværende beboere, vi læste de gamle protokoller med referater af bestyrelsesmøder og generalforsamlinger, og vi dykkede ned i historiske kort over København og arkiver over folketællinger mm. Desuden har vi fået adgang til masser af sjove gamle fotos fra kvarteret.
Både fortid og nutid
Bogen indholder nogle kapitler om Arbejdernes Byggeforening og ideen bag dens opståen. Dernæst noget om Københavns udvikling og vækst, og herunder også udbygningen af jernbaner og sporvogne og de omkringliggende gader.
Så beskriver vi planen for Strandvejskvarteret og husenes arkitektur og indretning.
Under overskriften "Livet i husene" redegør vi for tre karakteristiske perioder, hvor forskellige generationer af beboere flyttede ind og prægede kvarteret.
Endelig fortæller vi om Husejerforeningens rolle for kvarteret.
Bliv den første til at skrive en kommentar på denne artikel