Resume:
- Der var mange rosende ord til energifilmen fra Strandvejskvarteret.
- Projektleder Jimmi Eibjerg Jensen og energikonsulent Flemming Jensen fra Københavns Energi gennemgik fjernvarmeanlægget mmm, og tilhørerne fik svar på en masse gode spørgsmål. Flemming brugte en reduceret præsentation baseret på den fulde præsentation fra det foregående kursus den 1. marts 2011. Der er også fin hjælp i KE's film om regulering af fjernvarmeanlægget.
- Søren Borch fra Energigruppen gennemgik vores hjemmesides energisider og viste, hvad man kan finde af nyttig information.
- Energigruppens medlemmer fortalte hver især om deres arbejde i gruppen.
- Deltagerne kom med forslag til hvad gruppen også kunne fokusere på.
Se mere udførligt referat nedenfor.
Program:
- Verdenspremiere på vores nye energifilm
- Tips om at spare varme og vand ved Jimmi Eibjerg Jensen fra Københavns Energi
- Kort introduktion til tips og information på vores websites energisider
- Energigruppens resultater indtil nu
- Deltagernes ønsker (om information, aktiviteter, gør-det-selv grupper etc)
- Kaffe og småkager.
Mere udførligt referat:
(Christian Poulsen)
- Der var et fremmøde på 25 mennesker fra Strandsvejskvarteret. Søren Borch fra Energigruppen indledte med at gennemgå dagsorden for aftenens program.
- Efterfølgende var der verdenspremiere på energifilmen fra Strandvejskvarteret. Filmen viser på en let og overskuelig måde gode og enkle måder at spare på el, fjernvarme og vand. Der kan spares helt op til en månedsløn ved ganske små tiltag. Efter filmen var der en diskussion om filmen. Generelt var alle positive over indholdet, da den er kort og henvender sig direkte til indbyggerne i vort kvarter med gode råd. Man opfordrer så mange som muligt til at se filmen - specielt her op til den fyringssæson. Filmen tager kun 5 minutter.
- Projektleder Jimmi Eibjerg Jensen og energikonsulent Flemming Jensen fra Københavns Energi deltog også i mødet og præsenterede indledningsvis KE. De omdelte brochurer med tips om at spare og optimere sit varme- og vandforbrug. Der blev bl.a. sat fokus på følgende:
- Introduktion til, hvordan fjernvarmeanlæg kan optimeres på en meget simpel og ikke tidskrævende måde.
- Temperaturen på vandet i varmvandsbeholderen må helst ikke overstige 55 grader, da det bliver uforholdsmæssigt dyrt og medfører en større forkalkning af anlægget. Til gengæld må vandet heller ikke være meget under 55 grader varmt, da man hermed øger risikoen for legionella. Den letteste måde at måle sit varme brugsvand på er at lade den varme hane løbe et godt stykke tid og derefter holde et stegetermometer ind under vandet. Dermed kan man også tjekke termometeret, som bør sidde på fremløbsrøret i kælderen.
- 3-5 gange i løbet af fyringssæsonen (og ved kraftigt vejrskifte) bør fremløbstemperaturen til radiatorerne reguleres. Temperaturen skal være så lav som mulig. Der vil hermed kunne opnås store besparelser.
- Man bør lukke for fjernvarmen ("sommerventilen") og cirkulationspumpen til opvarmning af radiatorer uden for fyringssæsonen.
- Det er vigtigt med isolering af varmerør i kælderen; desuden af varmtvandsrør i hele huset.
Alle disse og mange flere tips kan findes på KE’s hjemmeside, hvor der også kan ses små filmklip og diverse brochurer. Der er også henvisning hertil på vores egen hjemmeside.
- Søren Borch gennemgik derefter energigruppens egne websider, som er en del af Strandsvejskvarterets hjemmeside.
- Energigruppens medlemmer fortalte kort om deres arbejde - hvilke ting, der arbejdes på i fremtiden og hvilke mål, man gerne vil opnå.
- Afslutningsvis var der følgende spørgsmål og forslag fra de fremmødte til energigruppens arbejde:
- Solceller på tage
- Isolering af indervægge
- Grønne tage på skurre
- Bevaring af grønne arealer for og bag vores huse
- Større formidling af energigruppens arbejde
- Håndbog for nye husejere
- Gode og konkrete historier skal sættes i Kilden
- Valg af en slags ambassadør fra hver gade, som kan henvende sig til ny tilflyttere
- Er der interesse for få en energikonsulent ud til hvert enkelt hus? Ca. halvdelen af de fremmødte var interesseret. 4 mennesker fra energigruppen afprøver dette og vender tilbage.
- Søren afsluttede mødet med en opfordring til at lave små selvstændige grupper, som beskæftiger sig med konkrete projekter i samarbejde med energigruppen.
Han takkede endvidere de fremmødte for interessante og gode indlæg.
Tid og sted:
Områdefornyelsen Skt. Kjelds Kvarter, Vennemindevej 39, torsdag den 11. oktober kl 20.00-22.00.
Tilmelding (fra opr. indbydelse):
Senest den 5. oktober, enten til energigruppen@strandvejskvarteret.dk eller på Strandvejskvarterets Facebook under menupunktet Begivenheder (Events).
Først til mølle, begrænset deltagerantal, du får svar på din tilmelding.
Meld fra igen, hvis du alligevel bliver forhindret, så folk på ventelisten kan komme med.
Bliv den første til at skrive en kommentar på denne artikel