som har stået for trækning af kabler, nye Danfoss termostater, installation af ny vandmåler og fjernaflæsningsudstyr samt roder (Nokia).....
Dette arbejde har stået på de sidste par måneder, og alle de tekniske detaljer er efterhånden på plads. Det eneste, som har drillet, er et SIM-kort til roderen. Men ultimo november skulle det hele være oppe at kø-re.
Projektets formål
Projektet har til formål at afprøve og teste samspillet med fjernaflæsning og komponenter til styring af energiforbrug på husstandsniveau. Derigennem kan man evaluere nye kommercielle services til gavn for energibesparelser og øvrige tiltag, som giver fordel for de involverede partnere – som husejer, energiselskaber og serviceydere. Der tages udgangspunkt i følgende opsummering og hypoteser omkring ”nye services”.
Opsummering af formål med projektet:
- Spare energi til opvarmning for husejeren (varme + brugsvand) -> mindre varmeudgift
- Styring og automatisering, der gør det lettere for husejere at spare energi og minimere udgifter sammen med en øget komfort
- Større loyalitet for slutbrugerne omkring systemer fra KE -> kundeloyalitet
- Energibesparelse for Københavns Energi (bedre afkøling og mindre forbrug per husstand) -> CO2 & energisparemål hos slutbruger
- Ny indtjeningsmulighed for KE evt. i samarbejde med andre energiselskaber -> nye forretningsmuligheder i samarbejde med partnere (fx energi-overvågning, energirapportering, individuel energirådgivning, CO2-rapportering, prioritering af byfornyelse, bredbåndforbindelse, alarmydelser, sensorovervågning for indeklima)
- System der også kan anvendes som AMR (automatisk målesystem) – fjernaflæsningssystem for varme, el og vand samt muligvis gas
- Mere optimal energirådgivning -> bedre rådgivning og prioritering omkring tekniske løsninger.
Intentioner for projektet
Pilotprojektet, der inddrager et enfamiliehus i Strandvejskvarteret på Østerbro, har til formål at afprøve ny trådløs styringsteknologi som et supplement til forbedret klimaskærm. Projektet skal afdække de teknologiske muligheder til fordel for slutbruger, energiselskabet og andre service selskaber, som kan tænkes at se en fordel i denne business case.
Projektet skal sætte og evaluere de krav, der er til en sådan teknisk løsning med henblik på de mulige udbredelsesmuligheder, der ville være i systemet for KE’s slutkunder, samt at dele erfaringer og markedsføre piloterfaringerne over for andre fjernvarmeselskaber eller elselskaber, der indgår i de nuværende partnerskaber med KE.
Kravene omfatter følgende overordnede kategorier:
- Teknisk: Stabiliteten af systemet, herunder kommunikation, installationsvenlighed (DIY mulighed) og muligheder samt begrænsninger.
- Brugeroplevelse: Anvendelse af systemet for slutbruger samt læring omkring energiforbrug og -besparelse.
- KE fordele: Systemet som en ekstra mulig indtjeningskanal direkte eller for servicevirksomheder, som man ønsker at samarbejde med. AMR-løsning, energibesparelse samt loyalitet.
- Fordele for elselskaber generelt: Kundetilknytning, ekstra ydelse til slutbrugere og energibesparelse.
På baggrund af pilotforløbet samt løben-de erfaringer skal KE evaluere det samlede udbytte for at kunne tilbyde det til sine kunder og synergi til andre segmenter som boligforeninger samt erhverv.
Vi glæder os til at komme i gang og se, hvilke fordele vi kan opnå uden at der skal bruges alt for meget tid på det.
Klippet fra Kilden 2011/4
Bliv den første til at skrive en kommentar på denne artikel