Køkken, opvask og madlavning. Råd om at spare vand og energi

Revideret af Søren Borch, Bgg 50 | |   Energiråd

HOFOR og TÆNK giver en række gode råd til at spare energi og vand i forbindelse med arbejdet i køkkenet.

Se denne pdf-fil fra HOFOR om at Spare vand i køkkenet. Det fremgår bl.a.:

  • Har du opvaskemaskine, bør du fylde den helt op, inden den startes.
  • Du behøver ikke at skylle servicet først – du kan blot skrabe madresterne af
  • Skyl dine grøntsager i en balje i stedet for at gøre det under rindende vand. Det vand, der opsamles i baljen, kan evt. anvendes til at vande blomster efterfølgende
  • Brug en balje, hvis du vasker op i hånden. Du spilder en masse vand ved at vaske op under rindende hane
  • Hav en kande med vand i køleskabet – så behøver du ikke at lade vandet løbe for at få et glas koldt vand
  • Anvend mindst muligt vand, når du koger grøntsager.

Forbrugerrådets blad TÆNK giver en række gode råd ifm opvaskemaskine. De siger bl.a.:

  • Skyl ikke af
  • Fyld maskinen helt
  • Hold opvaskemaskinen lukket, når du ikke bruger den, så madrester ikke tørrer ud
  • Programmer med lavere temperaturer bruger mindre strøm
  • Spareprogrammer kan tit vaske dit service lige så rent som dem, der bruger mere energi. Det tager bare længere tid. Så tjek, om din opvaskemaskine har et øko-program.
Bliv den første til at skrive en kommentar på denne artikel

Skriv ny kommentar

×

Dit navn er påkrævet

Udfyld gyldigt navn

Din email er ugyldig

Din email er ugyldig

Kommentar er påkrævet

Captcha Code Kan du ikke læse billedet? Klik for at genskabe ny kode

Captcha er påkrævet

Koden er ikke korrekt

* Disse felter er påkrævet