Der er kommet nye kræfter til, som snart vil overtage ansvaret for kvarterets hjemmeside, www.strandvejskvarteret.dk. Jens Gorm Rye-Andersen og Christian Borelli-Sejersen meldte sig ved generalforsamlingen i februar, og Søren Borch vil træde i baggrunden, så snart de nye er klar til at tage over. Samtidig skal systemet flyttes til en ny platform.
Allerede nu i juli måned bliver hele hjemmesiden overført til et nyt system – et nyt CMS (content management system). Desuden får den et nyt layout, den bliver hurtigere, og den vil fungere bedre på smartphones og tablets.
Indholdet vil i første omgang stort set være det samme – selv om der vil ske en vis redigering i forbindelse med omlægningen.
Det nuværende system (CMS) er stærkt forældet og ikke særlig brugervenligt at benytte for redaktørerne, og desuden er der en række funktioner, som ikke længere vedligeholdes på platformen. Det har længe været et ønske fra Søren at få et bedre system. ”Nu hvor vi er flere om arbejdet, tør jeg godt kaste mig ud i det.”, siger Søren, som har administreret hjemmesiden siden 2002, med pause mellem 2005 og 2009.
Kvarterets digitale bibliotek og arkiv
Strandvejskvarteret.dk er et vigtigt led i husejerforeningens liv. Her gemmes mange relevante informationer til glæde for husejerne i netop vores kvarter. Der er råd om alt fra udryddelse af rotter til reparation af brandkamme. Siden indeholder både historiske og helt aktuelle informationer. Alle referater af generalforsamlingen samt pdf-versioner af bladet Kilden ligger på siden. Der er desuden en kalender med oplysninger om fælles aktiviteter og om de regler og regulativer, som kvarteret er underlagt. Bestyrelsen bruger også siden som talerør.
Derudover har Søren oprettet særskilte sider for hver arbejdsgruppe blandt beboerne, fx havegruppen, affaldsgruppen, arrangementsgrupper etc. Med det nye - mere brugervenlige - system bliver det meget lettere for grupperne selv at opdatere indholdet på deres egne sider.
To nye redaktører
Gorm arbejder med IT som software engineer og har derfor stor teknisk indsigt, netop i websider og apps. Det er også grunden til, at han meldte sig til gruppen. ”Jeg kunne se, at siden trængte til en overhaling, og da jeg er en teknisk person, så vil jeg gerne bidrage med noget positivt til foreningen.” Han og hans kæreste benyttede hjemmesiden meget, før de flyttede ind, og nu igen, fordi de skal have lagt nyt tag på huset.
Gorm mener, at det primære nu er at få hjemmesiden til at fungere bedre på mobiltelefoner – og det er netop et af hans specialer at udvikle apps til mobiltelefoner. Desuden har han en ide om at gøre det muligt, at foreningens kalender, bl.a. med de faste årlige begivenheder, kan gøres 'abonnérbar' på folks telefoner, så begivenhederne automatisk kommer ind i deres kalendere på mobilen.
Gorm flyttede ind i kvarteret i 2019 og bor i Weysesgade med sin kæreste og lille søn. ”Vi er superglade for at bo her, det bliver vi mere og mere overbevist om. Især med små børn er det et fantastisk sted at bo. Vores søn har andre børn at lege med, og også for os voksne er det super. Vi har boet i Norge i syv år, så det at flytte ind her i kvarteret har været en god måde at lære nye folk at kende på.”
Christian har meldt sig, fordi han gerne vil bidrage til foreningen. Han syntes at arbejdet med hjemmesiden passede ham godt, fordi det er noget, han kan gøre som en supplerende opgave sådan lidt i baggrunden. Han er økonom, og han og hans kone er kun lige flyttet ind i Kuhlausgade i januar 2020. ”Vi brugte hjemmesiden som en vidensbase, da vi havde købt huset og gik i gang med at sætte det i stand.” På spørgsmålet om, hvad de synes om kvarteret, svarer han: ”Både min hustru og jeg synes, at det er rigtig dejligt at bo her; vi har dejlige naboer, og ja, her er dejligt!”.
Med de to nye redaktører kan Søren efterhånden trække sig ud af arbejdet. Han begyndte som webmaster i 2002-2005, og overtog igen i 2009 og frem til nu. ”Det er udmærket, at der kommer nye folk til, som har nye ideer, og som hører til den unge generation”, siger Søren.
Tre medier
Der er en klar arbejdsdeling mellem de tre medier, som findes i Strandvejskvarteret.
Hjemmesiden har, som beskrevet ovenfor, den solide og blivende information, som er organiseret på en struktureret måde – og derfor til at slå op i.
Facebook-siden er let at bruge og egner sig netop til hurtige beskeder, debatter og opslag om salg og bytte mmm. Til gengæld er det svært at finde et gammelt opslag eller officielle dokumenter.
Kilden er det langsomme medie, som bringer historierne og de længere indlæg.
Redaktørerne af de tre medier udgør kvarterets 'kommunikationsgruppe', som mødes ind imellem.
Hjemmesidens fremtid
Søren glæder sig over det nye samarbejde. Når hjemmesiden er flyttet over i det nye CMS, vil det blive lettere for Gorm og Christian at lave fornyelser og forbedringer. Det er også nu, at alle I beboere i kvarteret kan komme med ideer til nyt indhold, nye funktioner eller til bedre løsninger på eksisterende funktioner.
Log: Klippet fra Kilden nr. 1 juli 2020, Skrevet af Lise Fogh, Berggreensgade 50.
Bliv den første til at skrive en kommentar på denne artikel