Sagens forløb
Bestyrelsen anmodede i foråret 2011 Post Danmark om, at Strandvejskvarteret kunne få dispensation fra Postlovens regel om, at postkasserne skulle placeres ud til fortovet. Post Danmark gav afslag.
Herefter indbragte vi afgørelsen for Trafikstyrelsen i juni måned.
I august åbner Post Danmark op for, at kommunerne kan gå ind i sagerne om opsætning af postkasser i områder med bevarende lokalplan. Vi henvendte os derfor til Københavns Kommune, Center for Design, og bad dem om at gå ind i sagen på vegne af husejerforeningen.
I august fremlagde vi forslag til ændringer i facaderegulativet på den ekstraordinære generalforsamling. Forslaget blev vedtaget således, at der er nu er regler for dels postkassernes placering og deres udseende.
I september afviste Københavns kommune at gå ind i sagen med henvisning til, at den bevarende lokalplan alene omfatter husene, og ikke nærmiljøet. Københavns kommune anser ikke spørgsmål om postkasser ved fortovet som et område, der falder ind under den bevarende lokalplan udover de tilfælde, hvor disse skal monteres direkte på facaden.
I september rykkede vi Trafikstyrelsen for svar. Vi sendte samtidig en afgørelse, som viser, at Humleby har fået dispensation fra postlovens krav om postkasser ved fortovet.
I oktober rykkedes Trafikstyrelsen igen, og først nu sker der noget, idet Trafikstyrelsen sender klagen tilbage til Post Danmark med anmodning om et høringssvar, herunder særligt Post Danmarks bemærkninger til dispensationen til Humleby.
Post Danmark har besigtiget kvarteret den 11. november og 16. december. Husejerforeningen deltog i den første besigtigelse.
Afgørelsen
Vi modtog afgørelsen fra Trafikstyrelsen den 23. december, som stadfæstede Post Danmarks tidligere afgørelse.
Du kan læse Post Danmarks høringssvar her. (Post Danmark skriver i øvrigt, at husejerforeningen er årsag til den lange sagsbehandlingstid. For god ordens skyld: Det passer ikke!!!!)
Trafikstyrelsen gav samtidig fristforlængelse til 1. marts 2012.
Husejerforeningen kan herefter ikke foretage sig yderligere i sagen. Mener du, at netop dit hus bør kunne opnå dispensation fra kravet, må du herefter selv kontakte Post Danmark.
Hvilke regler gælder for opsætning, og hvordan skal postkassen se ud?
Du kan her (tryk her) se eksempler på, hvorledes Post Danmark mener postkasserne kan placeres. Eksemplerne er i overensstemmelse med generalforsamlingens beslutning, hvorefter det anbefales, at postkasserne som udgangspunkt monteres vinkelret på gaden. Vær opmærksom på, at postkasserne under ingen omstændigheder må placeres udenfor hegn eller hæk.
Det anbefales, at man vælger zinkgalvaniserede postkasser, da disse oxyderer i en diskret grå farve. Postkasser i rustfrit stål patinerer ikke, de forbliver meget synlige, og kan derfor ikke anbefales. Postkasser i kobber kan anvendes, men skal være ubehandlede således, at de kan oxydere. Vælges lakerede postkasser, skal de være afstemt efter hegnet og have en for kvarteret passende farve. Hvide postkasser anbefales ikke.
Regulativ pr 2020
(Følgende er tilføjet 31/8-2020)
Se 'Haveregulativet 2020' under 'Dit hus' > 'Regulativer og servitutter'.
Kommentarer :
Mvh
Claus
I øvrigt er det tankevækkende, at når You See skal indkræve antenneafgift, er det nu pr. husstand uanset at et hus med 2 eller flere husstande har "enfamiliestatus", hvorimod PostDK be (læs ud-)nytter denne status i deres beregninger af omkostninger.
mvh
Lucas
Posten vil kunne leveres uden at åbne lågen.
mvh Bizzarro - W53
Du har ret - billederne er af en eller anden grund ikke oploadet sammen med dokumentet (måske pga en virusopsætning som fjerne disse).
Vi arbejder på at finde en løsning, så vi kan vise billederne også.
Mvh
Claus
Jeg følger linket til de forskellige postkasse opsætningsmuligheder, men der kommer ingen billeder med - uanset om jeg bruger Safari, Chrome eller iPad.
Hvad gør jeg galt?
Mvh Mads